Opifex


Opifex är ett latinskt ord som betyder hantverkare eller tillverkare och hänvisar till en arbetstagare som skapade något. Ordet kommer från latinets ord opus ("arbete" eller "sak") och Facio ("att göra").

 

Andrew Marvell använder frasen "opifex Horti" i hans neo-latinska dikten "Hortus" (L. 49) att hänvisa till trädgårdsmästare.Att vi valde att kalla sidan till Opifex har helt enkelt med att vi har skapat något.

När man skapar eller uppfinner blir man nöjd och glad och vi är stolta över att kunna presentera och förhoppningsvis leverera vår produkt till er.


En del människor säjer att det där är ju ingen uppfinning, det är ju en gammal sammanfognings metod och de har helt rätt. Metoden är gammal och väldigt enkel men kombinationen med det återvunna materialet är nytt. Nytt och gammalt precis som i alla nya uppfinningar.


Men hur kan något så enkelt vara något att vara stolt över?


Svaret! Endast det enklaste är enkelt nog.

Allt annat måste förenklas, det är hemligheten och det är det som är svårt.


När ni titta på lådan så kommer ni att direkt se hur den skall monteras och demonteras. För om ni vill flytta på odlingsbänken eller sandlådan  så är det bara att plocka ihop den och lägga undan den i ert förråd.


Välkommen. Vilken kombination passar dig?